W menu znalazły się następujące potrawy:
- Rosti z ziemniaków z serkiem śmietankowym, łososiem i kawiorem,
- Patee z kurczaka i chutney jabłkowym,
- Koreczki Capres,
- Bruschetta ze śledziem i kurkami,
- Tortilla,
- Śliwka w boczku,
- Mini pizza na cieście francuskim.
Przyszli kucharze z werwą przystąpili do pracy, którą kolejno w zespołach zlecał szef Patryk. Podczas procesu technologicznego poszczególnych przekąsek towarzyszył młodzieży dobry humor, więc w radosnej atmosferze zaczynały pojawiać się pierwsze podwaliny dań. W trakcie spotkania mogliśmy liczyć również na pomoc i radę Pani Mileny- właścicielki akademii. Podczas spotkania Szef podzielił się ciekawostkami ze świata gastronomii, jak również zdradził kilka trików kulinarnych przydatnych w kuchni. W tak zwanym międzyczasie Pan Patryk rozmawiał z młodzieżą o planach zawodowych na przyszłość. Zaprosił uczniów do odwiedzenia restauracji, w której szefuje i szkoli pracowników kuchni.
Zaproponowane menu spotkania zostało zrealizowane i młodzież z ogromną przyjemnością przystąpiła do poczęstunku. Podczas degustacji kucharze, prawie jednogłośnie, wybrali tortillę jako ich zdaniem najsmakowitszą przekąskę. Na zakończenie spotkania tradycyjnie zostało wykonane wspólne zdjęcie z szefem warsztatów.