Cel konkursu:
Rozwijanie zainteresowań kulinarnych uczniów 👨🍳👨🍳👨🍳
I. Wymagania:
1. Zadaniem uczestników konkursu jest wykonanie dowolnej pizzy. 🍕
2. Uczestnicy konkursu pracują w drużynach dwuosobowych.
3. Ciasto na pizzę 🍕 można przygotować wcześniej i przynieść w dniu konkursu ( ciasto na pizzę nie może być półproduktem mrożonym).
4.Wykonanie i prezentacja produktu – pizzy nastąpi w dniu konkursu.
5.Produkty i dodatki zapewniają członkowie drużyny, biorącej udział w konkursie.
6.W jednym czasie na kuchni może pracować cztery drużyny. Urządzenia i sprzęt zostanie udostępniony uczestnikom.
7. Członkowie drużyn powinni posiadać niezbędną odzież ochronną podczas swojej pracy.
8.Porządek w pracowni po skończonym zadaniu, spoczywa na uczestnikach konkursu.
II. Terminy:
1. Zgłoszenia drużyn dwuosobowych należy dokonać do 06.02.23 za pośrednictwem systemu Librus do Pań Magdaleny Lalak lub Małgorzaty Wrześniewskiej. W wiadomości należy podać:
- imię i nazwisko, klasę oraz przepis;
- w dniu konkursu uczestnicy zgłaszają się do pracowni gastronomicznej na ul. Kościuszki 39.
Uczniowie biorący udział w konkursie zwolnieni są z zajęć szkolnych.😉
III. Komisja
1.Prace oceni jury, powołane przez organizatora konkursu. Decyzje jury są ostateczne.
2. Jury przyzna I, II i III nagrodę w konkursie.
3. Gotowe wyroby będą oceniane według następujących kryteriów:
- ogólne wrażenie artystyczne, max 5 punktów;
- estetyka wykonania i oryginalność pomysłu, max 5 punktów;
- dbałość stanowiska pracy, max 5 punktów;
- jakość ciasta, dobór składników max 5 punktów.
4. Nagrody zostaną wręczone w dniu konkursu. 🍕🍕🍕👍😀
Organizatorzy: Małgorzata Wrześniewska, Magdalena Lalak