W dniu 26 listopada obchodzimy Światowy Dzień Ciasta, który ustanowiono w 2015 roku z inicjatywy Międzynarodowej Unii Piekarzy. Celebrowanie tego święta ma na celu promowanie sztuki cukierniczej i tradycji pieczenia, wspieranie lokalnych cukierni i piekarni oraz promowanie różnorodności kulturowej poprzez pieczenie ciast. Od Europy po Azję, Amerykę i Afrykę - każdy region wnosi swoje unikalne tradycje i smaki.
W naszej szkole obchodziliśmy ten dzień, organizując słodki kiermasz ciast. Uczniowie klas branżowych w zawodzie kucharz specjalnie na ten dzień wypiekli następujące ciasta: chałwowiec, góra lodowa, zielone jabłuszko, mini szarlotki, truskawkowo-kokosowe, sernik, snikers oraz babeczki. Kiermasz cieszył się zainteresowaniem zarówno wśród uczniów, jak i pracowników szkoły.
Wszystkim darczyńcom bardzo serdecznie dziękujemy za okazany gest.
Małgorzata Wrześniewska i Agnieszka Czerwonka